Здобувачі вищої освіти кафедри Електротехнічних систем відвідали КП «Черкасиводоканал»

Сьогодні  здобувачі вищої освіти кафедри електротехнічних систем ЧДТУ в рамках “Тижня сталої енергії” відвідали КП «Черкасиводоканал» для ознайомлення із технологіями водопостачання та водовідведення,  експлуатації водопровідних та каналізаційних споруд, а також електроенергетичних мереж.

Голова профкому Валерій Власюк ознайомив здобувачів вищої освіти, що навчаються за освітньою програмою “Електротехнічні системи електроспоживання” з історією розвитку централізованого водопостачання та водовідведення м.Черкаси, про сучасну структуру підприємства і технологію водопідготовки, пояснив важливість раціонального використання такого цінного ресурсу як вода.

Майбутні інженери-електрики мали можливість відвідати Дніпровську водоочисну станцію та Головну каналізаційну насосну станцію №2.

Всі насосні станції водопостачання та водовідведення модернізовані «Черкасиводоканалом» за кошти Черкаської міської ради та за кредитні кошти World The Bank. Встановлення сучасних та потужних насосних агрегатів дало колосальний ефект енергоощадження. На відміну від інших водоканалів, в яких частка електроенергії в тарифі може сягати 40%, в Черкасах – це лише 9%. Також начальник енергослужби Юрій Дерновий розповів про новітні енергоощадні насосні системи, системи управління електродвигунами на основі частотних перетворювачів, параметри систем захисту насосного обладнання, а також системи електрозабезпечення Дніпровської водоочисної станції. Найкраща система водоочистки, проміж водоканалами інших міст знаходиться в Черкасах зазначив інженер-технолог Петро Яцик, він розповів про технологію  очистки води, показав студентам як  відбувається водоочистка, показав лабораторії контролю якості води.

Студенти отримали безліч позитивних вражень і безцінних знань та вкотре переконалися, що не помилилися із вибором професії.

Дякуємо керівництву КП «Черкасиводоканал» та його працівникам за організацію проведеної на високому рівні екскурсії, за  їх люб’язність, гостинний прийом та професіоналізм.