Здобувачі вищої освіти відвідали ВП “Черкаська ТЕЦ” ПАТ “Черкаське хімволокно”

27 жовтня 2021 року відбулася екскурсія здобувачів освіти кафедри електротехнічних систем ЧДТУ в рамках «Тижня сталої енергії» до ВП «Черкаська ТЕЦ» Приватного акціонерного товариства «Черкаське хімволокно» для ознайомлення із технологіями виробництва, постачання теплової та електричної енергії.

Представники «Черкаської ТЕЦ» розповіли студентам спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка історію розвитку «Черкаської ТЕЦ» та про сучасну структуру підприємства.

Загальна довжина магістральних теплових мереж складає більше 50 тис. м (в двотрубному виконанні), в тому числі – більше 2 тис. м з попередньо ізольованих трубопроводів, що становить 4,5 % від загальної кількості.

Представниками «Черкаської ТЕЦ» було проведено екскурсію по структурних підрозділах, показано «бризкальний басейн», трансформаторні підстанції 110/10 кВ, вугільне поле, парові котли, турбогенератори та інше технологічне обладнання ТЕЦ.

Здобувачі освіти отримали безліч позитивних вражень і безцінних знань та вкотре переконалися, що не помилилися із вибором фаху, а проведена екскурсія допоможе в подальшому легко опанувати дисципліни професійного спрямування, такі як: Електричні машини, Електричні системи та мережі, Електрична частина станцій і підстанцій тощо.

Висловлюємо особливу подяку за проведену екскурсію керівництву ВП «Черкаська ТЕЦ» Приватного акціонерного товариства «Черкаське хімволокно» та працівникам за їх люб’язність, гостинний прийом і професіоналізм.