Першокурсники пройшли традиційну церемонію інавгурації з нагоди початку нового навчального 2022-2023 року

12 вересня 2022 року  у Черкаському державному технологічному  університеті відбулася інавгурація першокурсників із нагоди початку нового 2022/2023 навчального року, адже ЧДТУ не лише зберігає українські звичаї, а й активно впроваджує європейські традиції відзначення таких особливих дат, як початок нового навчального року. 

Декан факультету електронних технологій, автотранспорту і машинобудування Андрій Чорній з активом студентського самоврядування ФЕТАМ

Цьогоріч важлива подія отримання статусу студентів відбулася в період жорстокої російсько-української війни, коли українці змушені виборювати своє право на існування в мирній, суверенній, незалежній державі. Відтак, кожен першокурсник та першокурсниця, обравши навчання саме в українському закладі вищої освіти – єдиному технологічному університеті Черкащини,  продемонстрували неабияку віру в Україну та її незалежне мирне майбуття. 

Учорашні школярі та студенти коледжів, а віднині студенти престижного закладу вищої освіти урочисто склали Присягу Студента ЧДТУ, слова якої мають стати дороговказом для першокурсників. Кожен студент та студентка, присягнувши на вірність своєму університету, отримали Інавгураційний Сертифікат на згадку. 

Із вітальними словами звернувся до молоді ректор ЧДТУ Олег Григор, подякувавши за вибір Черкаського державного технологічного університету та заохотивши молодь не втрачати жодної миті кожної миті студентського життя.

Після натхненних слів привітань відбувся символічний обряд входин першокурсників до дружньої викладацько-студентської  родини Черкаського державного технологічного університету, під час якого декани факультетів, у тому числі декан ФЕТАМ Андрій Чорній, зустріли нових членів родини запашними короваями, а професорсько-викладацький склад вишу та гості свята щедро засіяли студентів «зерном науки», щоб воно проросло в юних серцях та незабаром дало щедрий урожай.

Декан ФЕТАМ Андрій Чорній на традиційній інавгурації з нагоди початку нового 2022-2023 навчального року