У ЧДТУ стартує новий етап реалізації міжнародного проєкту DAAD «Fächer der Elektrotechnik für Ukrainische Hochschulen»

🚀 У Черкаському державному технологічному університеті стартує новий етап реалізації міжнародного проєкту DAAD «Fächer der Elektrotechnik für Ukrainische Hochschulen» («Предмети електричної інженерії для університетів України»)

🔎 Черкаський державний технологічний університет реалізує цей проєкт спільно зі HWR Berlin (Берлінська Вища школа економіки і права, Німеччина) в межах підписаної угоди про співпрацю за підтримки німецької служби академічних обмінів DAAD в рамках ініціативи «Ukraine digital: Ensuring academic success in times of crisis» («Україна цифрова: забезпечення академічного успіху в часи кризи»).
Черкаський державний технологічний університет бере участь у проєкті від України разом з Національним університетом «Запорізька політехніка» та Національним університетом «Одеська політехніка».

📒 Що передбачається проектом?
Залучення в онлайн форматі студентів університету протягом весняного семестру 2023 року до лекцій і лабораторних занять з таких предметів:
🔷 Основи електротехніки
🔷 Основи електричних машин
🔷 Відновлювані джерела енергії
🔷 Сучасні електричні машини з лабораторною частиною
🔷 Лабораторія «Електричні машини в керованих приводах»
🔷 Числовий розрахунок поля в електротехніці та механічні та електромеханічні системи
🔷 Техніка електроприводу
🔷 Методи оптимізації електротехнічних систем з лабораторною частиною (NEW)
🔷 Мікропроцесорна техніка в електромеханіці нішеві системи з лабораторною частиною (NEW)
🔷 Основи енерготехнології (енергоспотачання) (NEW)
🔷 Стратегічні орієнтири розвитку. Електропостачання в контексті «Зеленої трансформації» (NEW)

🤷‍♀️ Що пропонується?
Слухачам відповідних курсів пропонується онлайн навчання від німецьких і українських професорів на матеріально-технічній базі HWR Berlin (https://blog.hwr-berlin.de/ukrainedigital/). Ці курси доступні всім бажаючим студентам Черкаського державного технологічного університету. Заняття відбуватимуться українською мовою, але окремі курси також можуть містити спеціалізовану лексику з актуальних тем німецькою та англійською мовами.

💡 Що ви отримаєте?
Після успішного завершення курсу, який може бути врахований як освітній компонент індивідуального навчального плану здобувача вищої освіти, німецький університет-партнер HWR Berlin видасть студентам сертифікати із зазначенням відповідної кількості кредитів ЄКТС.

Учасникам програми, постраждалим внаслідок військових дій на території України (ВПО, втрата роботи батьками, пошкодження житла, значне погіршення матеріального становища, викликане війною тощо), передбачено отримання додаткової фінансової допомоги у вигляді 4-місячної стипендії в розмірі 200 євро щомісяця.

⏳ Дедлайн – до 06 березня 2023 року заповнити анкету:
https://forms.gle/wCsHv9apPXddE9hG9
У разі виникнення додаткових питань, запрошуємо звертатись до декана факультету електронних технологій, автотранспорту та машинобудування ЧОРНІЯ Андрія Михайловича ([email protected]) або до відділу проектів і програм МУДРІЦЬКОЇ Ольги Василівни ([email protected]).